Dartbord bestellen: handige tips 

personal trainer Arnhem

Ben jij een echte dart liefhebber en kijk je naar ieder toernooi dat op de televisie komt, dan is het wellicht leuk om zelf te beginnen met darten. Darten is namelijk enorm leuk om te doen en veel mensen zien het als een echte uitdaging. Als je zelf wilt beginnen met darten is het natuurlijk handig om een eigen dartbord te hebben. Met een eigen dartbord thuis is het altijd mogelijk om te darten en kun je het echt zien als een hobby. Ook wanneer je een eigen bedrijfspand hebt, is het leuk om een dartbord te kopen voor jouw collega’s. Een dartbord bestellen is een goed idee, maar hoe kun je dit nu het beste doen? Als je zoekt naar een dartbord, is de kans groot dat je tientallen verschillende dartborden tegenkomt. Ieder dartbord heeft zo zijn eigen unieke voor- en nadelen, maar welke is nu het beste om te kopen? Het is van belang om met verschillende dingen rekening te houden als je van plan bent om een dartbord te bestellen. Wil je weten waar je allemaal rekening mee moet houden? In dit artikel vertellen we er meer over, zodat je er alles over te weten komt.

Kijk goed naar het materiaal

Bij een dartbord bestellen is het sowieso van belang om rekening te houden met het materiaal van het dartbord. De meeste dartborden zijn gemaakt van sisal en dat is gemaakt van de vezels van de agaveplant. Het is een zeer duurzaam materiaal en het kan goed tegen het vele gebruik. De meeste mensen gebruiken een dartbord namelijk intensief en daarom is een duurzaam materiaal van belang. Daarnaast zijn er veel andere materialen waar je uit kunt kiezen, maar er is geen materiaal zo goed als sisal. Controleer daarom altijd even of het bord is gemaakt van sisal of een ander materiaal wanneer je een dartbord bestellen gaat.

De grootte en het gewicht

Naast dat je naar het materiaal moet kijken, is het ook van belang om naar het gewicht en de grootte te kijken. Dartbord bestellen wordt op die manier al een stuk eenvoudiger, want je wilt weten of het dartbord wel op de muur past. Een dartbord heeft een diameter van 45 centimeter en dit is de standaardmaat die gebruikt wordt voor de meeste wedstrijden. Heb je hier niet genoeg ruimte voor, dan kun je ook kiezen voor een kleiner dartbord dat wel past. Ook moet het dartbord stevig aan de muur blijven hangen en hierbij is het gewicht erg bepalend. Het gewicht van het dartbord is iets waar je goed naar moet kijken, deze verschilt vaak tussen de 3 en 5 kilogram.

Dartbord bestellen: het merk

Tot slot is het van belang om een dartbord te bestellen van een bekend merk. Er zijn een hoop verschillende merken die dartborden produceren en die moet je goed met elkaar vergelijken. Kies bij dartbord bestellen altijd voor een bekend merk, zodat je verzekerd bent van een hoge kwaliteit. Vaak gaan deze dartborden een stuk langer mee en dat is een voordeel als je het dartbord veel gebruikt.

Naast een bord is een mooie dartmat kopen zeker een must!