De mooiste snowboard locaties in Europa

snowboard-kopen

Europa is de plek om goed te kunnen snowboarden. Er zijn zoveel verschillende landen met verschillende soorten gebergtes dat er voor ieder wat wils is. Maar welk land kies je nou uit? In dit artikel bespreken we de 3 beste landen om te snowboarden in Europa. Het enige wat jij dan hoeft te doen, is nog een goed paar snowboard schoenen kopen zodat je klaar bent voor een fantastische wintersport vakantie. Goede snowboard bescherming is ook absoluut onmisbaar.

Het mooie Chamonix in Frankrijk

Frankrijk heeft prachtige locaties waar jij deze winter zou kunnen snowboarden denk wel aan snowboard schoenen kopen. Zo is er bijvoorbeeld het gebied Chamonix, wat bekend is om zijn fantastische sneeuwcondities en prachtige pistes. Ook is er voor ieder wat wils. Zo zijn er hoge pistes, zoals Auguille du Midi, maar ook een piste genaamd Le Tour. Ook heb je er een funpark, wat bezocht wordt door jong en oud. Daarnaast zijn de alpen ook een van de mooiste wintersportgebieden in Europa, dus dat is zeker een bezoekje waard!

Zwitserland staat bekend om de fantastische bergtoppen en de hoeveelheid gebieden waaruit je kan kiezen. Zo is er het gebied Verbier in Les Quatres Vallee, waar veel snowboarders naartoe gaan. Dit komt omdat de pistes wat lager zijn, waardoor het perfect is voor beginnende snowboarders. Gelukkig zijn er ook genoeg opties voor de  meer ervaren snowboarder. Kortom, er is genoeg te doen wanneer je op wintersport naar Zwitserland gaat!

Nummer 1: Oostenrijk

Oostenrijk is de plek wanneer je graag op wintersport wilt gaan. Er is altijd sneeuwgarantie in de toppen van de alpen, en daarnaast worden veel dorpjes in de winter omgetoverd tot een echt sneeuwparadijs. Ook hoef je je geen zorgen te maken over de lagere gebieden in de alpen, omdat er genoeg sneeuwkanonnen zijn. Daarnaast zijn de Oostenrijkse skischolen wereld bekend vanwege hun goede kwaliteit. De meest bekende skigebieden in Oostenrijk zijn Innsbruck, Zell am See, Lermoos en Saalbach-Hinterglem. De Oostenrijkse gebieden met hun knusse huisjes en hoge bergen zullen je een geweldige snowboard-ervaring geven!