Small group training in Rotterdam: wat zijn de voordelen?

small group training rotterdam

Woon jij in Rotterdam en wil je meer bewegen? Je bent niet de enige. Elk jaar weer hebben duizenden mensen als goed voornemen om meer te sporten. Het lukt echter vrijwel niemand. Misschien komt dat doordat je alles alleen moet  doen. Door middel van Small group training in Rotterdam is dat gelukkig verleden tijd.

small group training rotterdam

Wat is small group training?

De naam doet het al een beetje vermoeden: small group training zijn trainingssessies met een trainer en een kleine groep andere personen. Een small group training is vaak bedoeld voor niet meer dan vijf personen, maar dat hangt helemaal van de trainer en de sessies af. In ieder geval zijn het niet die massale groepslessen zoals je ze op de sportschool ziet. 

Veel aandacht

In een kleine groep heb je allereerst met een groot voordeel te maken: je krijgt meer aandacht van de trainer. Omdat de sessies gericht zijn op zo weinig mensen, kan de trainer jou echt begeleiden en kun je vragen stellen. Bij grotere groepslessen is dat niet altijd mogelijk en doe je dingen misschien verkeerd zonder het door te hebben. 

Je bent gemotiveerd

In tegenstelling tot alleen sporten op een sportschool doe je een small group training natuurlijk met andere mensen. Voor sommige mensen heeft dat een afschrikkend effect, met name als je de groep niet kent. Het is echter bewezen dat samen sporten beter is voor je motivatie. De meeste mensen vinden het namelijk uiteindelijk juist veel leuker als ze samen met anderen kunnen bewegen. Het is bovendien een stok achter de deur voor wanneer je eigenlijk niet wil gaan, maar mensen op je rekenen. Je kunt samen leiden in zo’n sessie en wanneer het even tegenzit, heb je anderen om je heen die je er doorheen kunnen slepen. Samen trainen heeft daarom voor veel mensen de voorkeur.