Waarom je een personal trainer nodig hebt

Er zijn zoveel redenen waarom een personal trainer essentieel is om uw fitnessdoelen te bereiken, of u nu wilt afvallen, sporten of aan atletiek wilt doen. Hier hebben we de belangrijkste redenen op een rijtje gezet waarom u een personal trainer zou moeten hebben, evenals de voordelen die u waarschijnlijk zult bereiken door met een personal trainer te werken.

1 Ze kunnen je onderwijzen

Een van de belangrijkste redenen waarom iemand een personal trainer zou moeten hebben, is dat ze u kunnen onderwijzen over alle aspecten van gezondheid, fitness en lichaamsbeweging. Kennis is macht en als het gaat om uw fitness doelen, het hebben van een goed begrip van wat er nodig is voor u om die doelen te bereiken is ongelooflijk empowerment.

Uw persoonlijke trainer zal in staat zijn om u te helpen meer te weten te komen over hoe uw voeding een rol speelt in uw fitnessreis, welke oefeningen gericht zijn op welke spieren, de juiste oefeningsvorm en nog veel meer. Als u zich voor al uw vragen tot een fitnessprofessional kunt wenden in plaats van naar Google te gaan, krijgt u gedetailleerde, goed opgeleide en persoonlijke antwoorden die u zullen helpen om te slagen.

2 Ze helpen je de juiste houding aan te meten

Het is van onschatbare waarde om een opgeleide personal trainer naast u te hebben die u de juiste houding en techniek kan demonstreren. Een personal trainer zorgt ervoor dat uw klanten de oefeningen correct en efficiënt uitvoeren, zodat u maximale resultaten behaalt.

Een goede vorm bij het uitvoeren van oefeningen is ook essentieel om het risico op blessures te verminderen. Elk jaar raken veel mensen ernstig gewond door het uitvoeren van oefeningen waarvoor ze geen training hebben gehad, en dit kan hun gezondheid en fitheid voor lange tijd beïnvloeden. Iemand laten trainen in het uitvoeren van bepaalde taken zal het risiconiveau sterk verminderen en de effectiviteit van uw fitnessroutine verhogen.

Terwijl sommige mensen slechts kleine aanpassingen nodig hebben bij bepaalde oefeningen waarvan ze zich niet realiseerden dat ze ze verkeerd uitvoerden, zullen sommige mensen vanaf nul moeten beginnen; de basisbeginselen leren en de kennis en het zelfbewustzijn ontwikkelen om rekening te houden met hun vorm. Hoe dan ook, uw persoonlijke trainer kan vaststellen wat u nodig hebt en zal u de weg wijzen.

Leestip: https://www.letsdoitpt.nl/waarom-personal-training/

3 Ze spelen in op uw persoonlijke vereisten

Iedereen is anders, en dat betekent dat ieders mogelijkheden en behoeften anders zijn als het op beweging aankomt. Dit kan van alles zijn, van het proberen terug te komen na een oude blessure, tot het hebben van een fobie die van invloed kan zijn op waar of hoe u traint.

Als u bijvoorbeeld een oude knieblessure hebt die geopereerd moest worden, maar sindsdien niets gedaan hebt om de spieren weer op te bouwen of de mobiliteit te verbeteren, dan zult u andere oefeningen en doelstellingen nodig hebben dan een atleet die traint om een marathon te lopen. Dit is waar de ervaring van een personal trainer een groot verschil kan maken voor uw trainingsprogramma.

4 Ze helpen u realistische langetermijndoelen te stellen

Veel mensen die beginnen met trainen, verwachten hun doelen meteen te bereiken, of het nu gaat om gewichtsverlies, verbeterde spierkracht of meer kracht in het algemeen, bijvoorbeeld. Maar deze dingen kosten tijd; als uw doelen niet realistisch zijn, raakt u gemakkelijk ontmoedigd als u ze niet meteen hebt bereikt.

Een personal trainer helpt u niet alleen realistische doelen te stellen die u kunt bereiken (als u zich ervoor inzet, natuurlijk), maar kan u ook op het juiste spoor houden om die doelen te bereiken. Als je bijvoorbeeld een bikinibody wilt voor de zomer, moet je niet alleen een maand lang 100 crunches per dag doen om je buikspieren te trainen.

Het gaat om het veranderen van je dieet om de juiste voedingsmiddelen te eten, het mengen van cardio en gewichten om de juiste spieren te trainen, en het stellen van een tijdschema waarin dit kan worden bereikt.

Uitgelicht: Personal trainer aan huis | Sinds 2007 | Coronaproof trainen

5 Zij kunnen uw plannen ondersteunen om fit te worden voor een doel of activiteit op korte termijn

Naast het helpen van hun klanten om realistische doelen te stellen, zijn personal trainers het perfecte hulpmiddel om u te helpen een specifiek doel te bereiken. Dit is ideaal voor diegenen die trainen voor een specifiek evenement of die een bepaald niveau van fitheid moeten bereiken voordat ze iets kunnen doen wat ze echt willen.

Als u bijvoorbeeld een bucketlist hebt met ‘parachutespringen’ erop, maar het maximale gewicht hebt overschreden, dan is het inhuren van een personal trainer om u te helpen gewicht te verliezen een goed begin om dit doel te bereiken. Of als het uw doel is om binnen zes maanden een marathon te lopen, dan kan het inhuren van een personal trainer om u op het juiste spoor te zetten, alles zijn wat u nodig hebt om een marathon te voltooien.