Zelfvertrouwen: waar vind ik het precies?

32 sneakers

Deze titel kan heftig overkomen voor sommige mensen. Het is ook zeker geen licht onderwerp, want zelfvertrouwen is iets heel belangrijks maar ook heel relevant op dit moment. Steeds meer mensen hebben moeite met hun zelfvertrouwen. Tegenwoordig, vooral onder jongeren, worden mensen minder blij met hun uiterlijk, gedrag en zelfbeeld. Dit is iets waar de meeste mensen op een bepaald moment in hun leven mee worstelen, maar waar sommige mensen dus hun hele dag mee bezig zijn. Dat is dus zeker niet de bedoeling. Maar hoe kun je dat zelfvertrouwen vergroten, al is het maar een klein beetje? Wel, er zijn een paar manieren waarop het kan helpen, ook al is het maar een heel klein beetje.

Neem een kijkje in de spiegel

Dit kan heel heftig zijn voor sommige mensen. Er zijn genoeg mensen die spiegels oprecht zoveel mogelijk ontwijken omdat ze niet zichzelf willen aankijken. Maar, even een keertje voor de spiegel staan en goed kijken naar jezelf kan helpen. Probeer bijvoorbeeld drie dingen te bedenken die je leuk vindt aan je gezichtskenmerken en zeg ze hardop tegen jezelf. Dit kan een enorm verschil maken, omdat je meer zelfvertrouwen krijgt met hoe je eruitziet, wat ook je innerlijke gevoelens versterkt. Soms voelt het ook lekker om even iets te veranderen aan jezelf. Of het nou zo heftig is dat je je haar helemaal kort knipt en/of kleurt, of dat je gewoon bijvoorbeeld een nieuw paar boots koopt, misschien laat het je wel een stuk lekkerder voelen.

Iedereen is anders = niemand is hetzelfde

Iedereen is anders, dat is gewoon een feit. We hebben niemand in de wereld die helemaal identiek is aan onszelf. Daarom moet je je speciaal voelen in plaats van somber dat je verschilt van de rest. Je bent je eigen persoon, dat is al een heel mooi kenmerk. Maar, met die gezegd te hebben, is het dus ook zo dat, omdat wij allemaal anders zijn, werken al onze hersenen ook anders. Ons denkpatroon is nooit te vergelijken met een ander, dus iedereen heeft ook andere copings. Dus, misschien is in de spiegel kijken perfect voor jou, of juist nieuwe kleding kopen. En nee, een nieuwe paar boots is niet een permanente oplossing, maar het kan toch sommige mensen helpen om zichzelf weer terug te vinden en lekkerder te voelen.